Paraméterek
-Teljes hossz | 345 mm |
-Penge hossz | 200 mm |
-Penge anyaga | VG-10 |
-Penge keménység | 60-62 HRC |
-Markolat | Poliacetál Gyanta /POM/ |
-Súly | 190 g |
Leírás
A Kasumi kést a seki Japán sumikama evőeszközgyár gyártja. A Sumikama a legfejlettebb
anyagokból készült kések gyártására specializálódott, a legfejlettebb gyártási technikákkal
és nagyon magas színvonalú késeket gyárt. A Sumikama volt az első nagy japán késgyártó, aki
hajtogatott damaszkuszi acélt használt VG-10 mag köré tekerve, amelyet sok más gyártó is
megismételt. A Kasumi kések általában nagoyn kemények, a Rockwell-skálán meghaladják a 60-at.
A Sumikama szakterülete a VG-10 rozsdamentes acél, molibdént, krómot, vanádiumot és kobaltot
tartalmazó acélkeverék használata. Ez a rendkívüli válogatott acél az egyik legjobb rozsamentes acél,
amelyet a kés gyártásában használnak. A Sumikama kések jellemzően 15 fokos ferde éllel készülnek.
Vélemények
Hasonló termékek
QSP Mulan Series Gyuto Damas QSKK003B
KAI Shun Classic DM-0723
M'CUSTA ZANMAI HKB-3004D Modern Molybdenum pakka Classic D 180 mm
Fantasztikus, minőségi, Japán konyhakés,
AUS-8A pengével, pakkafa markolattal.
Böker Plus 130419DAM
Kanetsune KC902
Kanetsune Santoku KC903
Az első írásos feljegyzés a Kanetsune termékekről 1395-ből származik. Kanetsune mester műhelyéből, ahol még mindig az ősi technikával dolgoznak és apáról-fiúra száll át a mesterség elsajátítása. Gyönyörű kidolgozású Santoku konyhakés. Gyönyörű VG-10 damaszk pengével.