Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
30 ezer ft felett ingyenes szállítás! 30 ezer ft felett ingyenes szállítás!

Adatvédelem

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-82093/2014.
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.

4. Az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás
igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan
biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa.
5. A kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés
megszűnését, valamint a számlázást követően. Az adatokat törölni kell, ha az
adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik. Törvény eltérő
rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.
6. A szolgáltatónak biztosítania kell, hogy az igénybe vevő az információs
társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során
bármikor megismerhesse, hogy a szolgáltató mely adatkezelési célokból mely
adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem
hozható adatok kezelését is.
Cookie-k (sütik) kezelése
1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal
cookie adatkezelése körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
2. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez
használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”,
melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
3. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok,
időpontok
4. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
5. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására
és a látogatók nyomon követése.
6. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés
időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart.
 
 
séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
9
7. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes
adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben
tartásával.
8. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek
lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében
általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
9. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a
cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton
keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által
kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához
a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.
10. A webáruház látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével
méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A
továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Goggle
adatvédelmielveiről bővebb információ itt olvasható:
http://www.google.hu/policies/privacy/ads/
Hírlevél, DM tevékenység
1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló
2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten
hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a
regisztrációkor megadott megkeresse.
2. Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat
ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait
kezelje.
3. Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és
indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben
Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát
törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót.
Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.
4. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a hírlevél-küldés
adatkezelése körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
10
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
5. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, dátum, időpont.
6. Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.
7. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése az érintett
részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új
funkciókról stb.
8. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló
nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.
9. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes
adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben
tartásával.
10. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor,
ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről.
11. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1)
bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes
korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése:
A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a
náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a
nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak
megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes
hozzájárulásával adható át.
Facebook
1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal
adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
2. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon
regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
11
3. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi
oldalon, és lájkolta a weboldalt.
4. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi
elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása,
illetve lájkolása.
5. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges
adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak
ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és
jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az
érintett.
6. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés
időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a
facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:
(http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf),
(http://www.facebook.com/about/privacy/)
7. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai
kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.
Adattovábbítás
1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal
adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
2. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre.
a) A továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében: Szállítási
név, szállítási cím, telefonszám, fizetendő összeg.
3. Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
4. Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
12
5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás
lebonyolításáig tart.
6. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes
adatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:
Név: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Székhely: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.
Kategória: futárszolgálat

Név: FOXPOST  Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A
Kategória: futárszolgálat

Név: Shoprenter Kft.
Székhely: 1116 Budapest, Albertfalva u. 3/A .
Kategória: webtárhely üzemeltető
7. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a
házhoz szállító szolgáltató adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.
8. Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1)
bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az
információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.
évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
Adatbiztonság(7.§)
1. Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és
végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
2. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni
az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
13
intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv.,
valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához
szükségesek.
3. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan
hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy
megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az
alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
4. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme
érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a
nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi -
közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
5. A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az
adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
a. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
b. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi,
adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
c. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat
adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy
továbbíthatják;
d. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat,
mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
e. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
f. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
6. Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló
intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika
mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell
választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve,
ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.
7. A weboldal tárhelye egy magas biztonsági fokozatú szerveren van elhelyezve. A
szerver ipari sávszélességű szerverparkban üzemel, ahol ideális körülmények
között, szigorú beléptetéses rendszerrel van tárolva.
Az érintettek jogai(14.-19.§)
1. Az érintett kérelmezheti az Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását
személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését,
valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével -
törlését vagy zárolását.
2. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt,
illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
14
forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó
nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az
érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról
és címzettjéről.
3. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az
érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely
tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az
adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének
meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott
egyéb adatokat.
4. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt,
legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló
kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.A tájékoztatás ingyenes.
5. Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok
forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges
adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről,
továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás
jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított
legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető
formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
6. Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a
valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes
adatot helyesbíti.
7. Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha aFelhasználó ezt kéri, vagy
ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a
Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető,
ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
8. Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, aFelhasználó kéri, a
kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -
feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az
adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy
a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
9. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja
annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége
vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
10. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá
mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára
továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való
tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
15
11. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem
teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a
helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi
indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az
adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz
fordulás lehetőségéről.
Jogorvoslat
1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra
vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy
harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az
adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés,
közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.
2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést
hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett
tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további
adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a
tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik
részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik
kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
3. Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az
ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. A bíróság
soron kívül jár el.
4. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
 
 
Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
16
Bírósági jogérvényesítés (22.§)
1. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő
köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles
bizonyítani.
2. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása
szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is
megindítható.
3. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a
Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.
4. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az
adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással
hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának
figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.
5. Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett
személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő
köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn
belül nem fordul bírósághoz.
6. A bíróság elrendelheti ítéletének - az adatkezelő azonosító adatainak
közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és
nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.
Kártérítés és sérelemdíj (23. §)
1. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság
követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.
2. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság
követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett
az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.
3. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az
adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott
személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az
okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha
bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés
körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.
 
 

Séfvilág.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2024.
17
4. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben
a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az
érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.
Zárszó
A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:
- 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az
információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az
információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a
13/A. §-a)
- 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi
gyakorlat tilalmáról;
- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és
egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
- 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
- 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára
vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

 

Az oldal tetejére